Älä ajattele vaaleanpunaista elefanttia!

Nyt on tulossa paljon uusia juttuja, joista olen erittäin innoissani! Uusien asioiden opiskelu ja tietojen syventäminen kuuluu ehdottomasti siihen kategoriaan, mikä antaa valtavasti draivia ja uutta energiaa. Nyt syksyn aikana osallistunkin useampiin koulutuksiin, joiden myötä pystyn laajentamaan osaamistani, ja valmennuksiini tulee näiden oppien kautta paljon uutta sisältöä. Jännää!

Erikoistun tällä hetkellä psyykkiseen valmennukseen, jonka koen todella tärkeänä juttuna monessakin mielessä. Olen opiskellut psykologiaa ja siihen liittyviä asioita paljonkin elämäni aikana, mutta tämän koulutuksen myötä saan ihan uudenlaisia työkaluja hyvinvoinnin ja suorituskyvyn parantamiseksi ja edistämiseksi! Koulutus pohjautuu arvo- ja hyväksyntäpohjaiseen lähestymistapaan, jossa keskeistä on psykologisen joustavuuden malli. Tärkeää on löytää omien arvojen kautta ne asiat jotka motivoivat käyttäytymisen ja toiminnan pysyvään muutokseen.

Koen että psyykkinen puolemme on se pohja, mikä vaikuttaa kaikkeen mitä elämässämme haluamme tavoitella.

Koen että psyykkinen puolemme on se pohja, mikä vaikuttaa kaikkeen mitä elämässämme haluamme tavoitella.Sen kautta määrittyy pitkälti myös se, miten tavoitteissamme onnistumme. Vaikka sinulla olisi paljonkin tietoa miten joku asia pitäisi tehdä, niin tulosten saavuttaminen ja pysyvien muutosten tekeminen on erittäin vaikeaa, jos psyykkeesi laittaakin jostain syystä vastaan. Jos tavoitteesi ei ole aivan selvä tai mielesi ei olekaan valmis toimimaan haluamallasi tavalla.

Yrittämällä kontrolloida tiukasti ajatuksiamme, tunteitamme tai käyttäytymistämme saatammekin päätyä joskus täysin päinvastaiseen lopputulokseen kuin mitä halusimme. Yksinkertaisena esimerkkinä voisi käyttää harjoitusta, jossa kiellät itseäsi ajattelemasta vaikkapa vaaleanpunaista polkupyöräilevää elefanttia. Et siis saa ajatella vaalenpunaista elefanttia pyöräilemässä. ÄLÄ missään nimessä ajattele vaaleanpunaista polkupyörän selässä olevaa elefanttia. No mitä ajattelit? Ethän vain vaaleanpunaista polkupyöräilevää elefanttia..?

Psyykkisestä valmennuksesta on apua niin painonpudottajille kuin urheilijoillekin, ja näitä oppeja tarvitaan myös jokapäiväisessä elämässä monenlaisten valintojemme tueksi. Voisikin sanoa, että psyykkisestä valmennuksesta on hyötyä kaikille, jotka haluavat parantaa omaa hyvinvointiaan jollain osa-alueella!

Joskus voi olla vaikea tietää, millaiset tekijät arjessamme kuormittavat meitä ja mitkä taas vastaavasti toimivat konkreettisesti voimavaranamme ja auttavat meitä palautumaan. Pitkä työmatka saattaa esimerkiksi tuntua harmillisen aikaavievältä, mutta sillä saattaakin olla tärkeä tehtävä työpäivän aiheuttaman stressin purkamisessa. Vastaavasti kovatehoinen treeni voikin joskus heikentää suorituskykyämme sen sijaan että se auttaisi meitä voimaan paremmin.

Olenkin todella innoissani, että saan pian palveluihini mukaan Firstbeat –hyvinvointianalyysin, joka auttaa tunnistamaan hyvinvointiimme vaikuttavat tekijät tarkasti! Sen avulla pystytään mittaamaan juuri ne stressiä aiheuttavat, oman arjen kuormittavat tekijät, sekä vastaavasti voimavaroja antavat, palauttavat tekijät. Firstbeat-analyysin avulla saadaan myös tarkkaa tietoa treenaamisesta ja siitä, onko harjoittelu kehittävää ja omaa jaksamista tukevaa, vai päinvastoin. Sen avulla päästään tarkastelemaan myös unen laatua, ja nähdään, onko yöuni riittävän palauttavaa vai pitäisikö siihen panostaa enemmän.

Firstbeat-analyysin avulla saadaan siis hyvinkin tarkkaa tietoa stressitekijöistä, palautumisesta ja liikkumisesta. Tämän kautta pystytään keskittymään juuri oikeisiin asioihin ja tukemaan jaksamista ja suorituskykyä jo pienilläkin muutoksilla!

Hyvinvointiimme vaikuttaa paljon myös se, kuinka hyvin huollamme kehoamme. Kehonhuolto on tärkeää riippumatta siitä, harrastatko paljon liikuntaa vai kuluvatko päiväsi pääasiassa tietokoneen äärellä istuessa. Erilaisilla liikkuvuustekniikoilla ja –harjoitteilla voidaan aktivoida eri lihastoimintaketjuja, niin että pystymme maksimoimaan fyysistä suorituskykyämme, sekä myös parantamaan toimintakykyämme arkielämässä.

Liikkuvuus ja palautuminen ovat siis treenaamisen ja hyvän fyysisen toimintakykymme tukijalka. Esimerkiksi foamroller-rulla toimii tässä hyvänä apuvälineenä. Rullan oikeanlaisella käytöllä pystymme ennaltaehkäisemään ja poistamaan kehosta jumeja sekä lisäämään joustavuutta. Näitä asioita opiskelen tällä hetkellä Faskia ja foamroller –koulutuksessa!

Syksy on siis täynnä monenlaista uutta ja innostavaa opiskelua. Maltan tuskin odottaa, että pääsen toteuttamaan näitä oppeja valmennuksissani! Asiakkaanani pääset luonnollisesti hyödyntämään näitä juttuja ensimmäisten joukossa, ja saat nyt entistäkin monipuolisempaa valmennusta.

Personal Trainer Turku ja lähialueet

Energiantäyteistä ja innostavaa syksyä kaikille! T. Katja